فارغالتحصیل رشتهی مجسمهسازی از دانشگاه هنرهای زیبای تهران | شرکت در چهار نمایشگاه انفرادی و چندین نمایشگاه گروهی در ایران و خارج از ایران | موضوع اصلی کارهایم دربارهی زنان و جایگاه اجتماعی و موقعیتهای فردی و انسانی آنهاست. بهعنوان یک زن که در فرهنگ و جامعه ایرانی متولد و بزرگ شدم، تجربیات و موقعیتهای زیادی را تجربه کردهام و گاهی با چالشهایی مواجه شدهام که باعث شد رویکرد کارهای من به این سو گرایش پیدا کند. در ابتدا تمرکز آثارم روی شخصیت و جایگاه زنان در خانواده و اجتماع بود ولی کم کم با رشد فردی خودم و تغییر دیدگاهم، رویکرد آثار معطوف به موقعیتهای انسانی و اجتماعی و روابط بین فردی شد و موقعیتهای بیشتری را دربرگرفت و در واقع چالشهای ذهنی من بزرگتر و عمیقتر و درون ذهن انسانی شدند.
آثار سارا راهانجام:
ایدهی اولیهی اثر برگرفته از مقرنسهای مساجد است. یک عنصر تکرارشونده که تاثیر شگرفی در فضا ایجاد میکند. صرفنظر از معنا، بهصورت یک فرم میشود ساعتها به آن خیره شد و ابعاد جدیدی کشف کرد. این تکرار بارها در طبیعت هم دیده میشود. ولی چیزی که باعث شد گیاه کاکتوس رو در مواجهه با فضای آرام و معنوی انتخاب کنم، تضاد آن بود. فرمهای به ظاهر نرمی که یا تودهای از خار پوشیده شدهاند و فضای مخوف و سختی را تشکیل میدهند. این دو ترکیب دقیقاً کمک میکرد به بیان تمام معانی که در نظر داشتم، تضادی که در هر انسانی است، درون و بیرون ما میتواند همینقدر مخوف یا آرام باشد.
“مرز میان آسمان آبی و خاکستری” تلاشی است برای به چالش کشیدن تاریکی و روشنی که درون و بیرون ما را تشکیل میدهد و گاهی یکی بر دیگری چیره میشود. من از عناصر و نقوش هندسی معماری ایرانی یاری گرفتم تا فرمهایی که تداعیگر پیوستگی، آرامش، نظم و معنویت هستند را بهوجود آورم. در مقابل احجامی پر ابهام و تاریک با فرمهایی ناموزون و تاول مانند این پیوستگی و نظم هندسی را در برگرفته که با مرز باریکی از هم جدا شدهاند. این تضاد به منظور نشان دادن فضاهای تاریک و سیاه اطراف ما و خشونت، قضاوت، حسادت و تاریکی درون ذهن ما میباشد که دائماً با آرامش، درخشش و زیبایی انسانی ما در ستیز است. این دو شاید بخش جداییناپذیر یکدیگرند، که گاهی ما انتخاب میکنیم فقط یک سمت این مرز بایستیم.