🖋تیمو ناصری در سال ۱۳۵۱ در برلین از پدری ایرانی و مادری آلمانی متولد شد. در رشته عکاسی در مؤسسه آموزشی لته ورین١ تحصیل کرد.
🖋توجه به خط فارسی به تدریج حساسیت او را به پیچیدگی های فرهنگ و هنر اسلامی برانگیخت و بیشتر از آن، سفرش به ایران در سال ۱۳۷۶ سبب علاقه او برای درک روابط و الگوهای هندسی در معماری اسلامی، خصوصا در فرم مقرنس ها شد.
🖋مقرنس ها که در معماری ایرانی بیشتر بر سردرها و سقف ها نقش میبندند، برای معماران آنها نمادی از ستارگان و آسمان بود… مقرنس های ناصری اما بازسازی عین به عین این فرم از معماری اسلامی نیستند، آنها نه در سقف، بلکه در دل دیوار جای میگیرند، نه از آینه و کاشی، بلکه از فولاد صیقل یافته ساخته شده اند و ساختار و ویژگی آینه ای آنها علاوه بر وجه تزئینی، بیش از هر چیز نوع نگاه و زاویه دید مخاطب را به چالش میکشد.
بیانیه:
🖋اثر پیش رو از مجموعه «یک و یک»، مجموعه ای از طراحی های ناصری با خط کش و پرگار، با استفاده از مرکب سفید روی کاغذ سیاه است که از سال ۱۳۸۷ تا امروز مشغول کار روی آنهاست.
🖋این آثار بر پایه ساختار مقرنس ها ساخته شده و از نظامی هندسی پیروی میکنند که قابلیت بسط در تمامی جهات را تا ابدیت دارند. به عبارت دیگر، این طراحی ها از اصول و قواعد هندسه ای پیروی میکنند که با ترکیب ریتم مشخصی از مثلث ها به شکل گیری یک آرایه تزئینی منتهی میشوند و امکان بی پایانی برای تلفیق و گسترش می یابند.
اثر به نمایش درامده در پترنیتکچر ۲: