میر مولا ثریا (زاده ۱۳۵۷ – رامسر) هنرمند و طراح ایرانی، فارغ التحصیل دانشگاه آزاد اصفهان و دانشگاه میراث فرهنگی تهران در رشته کارشناسی فرش و صنایع دستی است. وی از زمره طراحان برجسته ی ایرانی است که شرکت در نمایشگاه های انفرادی و گروهی در داخل و خارج از کشور نظیر آمریکا، فرانسه، لبنان، امارات و کویت را با موضوع گلیم، گلیم فرش و نمد، در کارنامه ی کاری و هنری خود دارد. آخرین نمایشگاه برگزار شده در سال ۱۳۹۵) گالری شیرین – نیویورک (و نمایشگاه گروهی طراحی مدرن خاورمیانه) Design me نیویورک (از آن جمله اند. میرمولا به عنوان طراح ارشد فرش سنتی ایران نیز با شرکت های گوناگون من جمله فرش مشهد، فرش ستاره کویر، فرش الماس کویر، فرش مشهد اردهال، فرش حیدریان، فرش شونهر، فرش دیبا و تولید کنندگان برتر فرش دستباف قم و اصفهان همکاری میکند. میرمولا ثریا در آثارش نقش تاریخی و اجتماعی قالیباف را بررسی و تعریف قالی را از خال چیدمان و فرم آثارش به چالش می کشاند.
عنوان اثر: باغ بی برگی
در ابتدا اينچنين بوده است كه دستبافتهاى عشايرى و نقوش بر روى آن، منعكس كننده نحوه زندگى، طبيعت پيرامون و آرزوهاى آن روزهاى بافنده بوده است. بعدها آن چنان ميشود كه شهرنشينى و تجارت، خيال كوچ نشين را آلوده ميكند و خيال هاى هنرمند بافنده، اسير كسب و صنعت شهرى ميشود. خيال سيال بافنده از دست ميرود و تصورات و نيازهاى اشراف نقشبند بافته ها ميگردد. نقوش ساده، هندسى و ابتدايى از گياهان و حيوانات كه تجلى تعابير فردى انسان كوچ نشين از پيرامونش بوده كم كم به نقوش پرگو، پيچيده و غير واقع بدل ميگردد و ديگر هرگز آن رويكرد بيواسطه بافنده پديدار نميگردد.
آنچه بعدها ميبينيم البته صنعتى است والا كه خيال سفارش دهنده را به شكوه و تماميت اجرا ميكند.
اين روزها بيشتر بر فى البداهه گى تصوير و طرح تمايل دارم. از تكرار مكررات و آذين كليشه هاى سنتى كه وام دار فرهنگ ايستا است، پرهيز دارم.
به امروزم نگاه ميكنم، به اطرافم و آن چه بر من ميگذرد. نقوش در بافته هايم، گاهى ريشه در قصه اى دور دارد كه تا امروز بدنبالم است و گاهى حادثه اى است كه در كمينم است و بيخبرم.
به آن، به بافته، آنگونه نگاه ميكنم كه زمينى است كه ميبايست خيال را در آن كاشت.
سالهاى زيادى بر آن رفت تا از سنت گذشته بدانم و باز بدانم كه چگونه اين هنر آزاده و پويا به صنعتى اسير، جامد و تكرار پذير بدل گشت.
بر اين باورم كه خيال را بايد آزاد كرد و آن موقع است كه بافته، به هر گونه كه باشد گستره و جولانگاهى خواهد بود براى تجلى انديشه هنرمند امروز.
اثر به نمایش درامده در پترنیتکچر 2: