🖋غزل رفالیان، متولد 1364، دانش آموخته کارشناسی مهندسی معماری دانشگاه هنر و کارشناسی ارشد تکنولوژی معماری دانشگاه تربیت مدرس بوده و در حال حاضر روی تز دکترای خود با موضوع تحلیل ریاضی نقوش هندسی ایرانی در دانشگاه پلی تکنیک بارسلونا پژوهش میکند.
🖋وی سابقه برگزاری ورکشاپ های متعدد در زمینه هندسه در معماری و معماری الگوریتمیک داشته و نیز کتاب معماری الگوریتمیک، مستخرج از پایان نامه کارشناسی ارشد وی به چاپ رسیده است.
🖋به دلیل علاقه به جهان نقوش هندسی و میراث غنی هنر ایران در این زمینه، در سال 1396 پروژه ای به نام پترنیتکچر را آغاز نمود که با برگزاری رویدادهایی شامل نمایشگاه، سخنرانی و ورکشاپ در تلاش است بستری باشد برای هم افزایی میان گروه های مختلف هنری، برای تجربه، تمرین و گسترش اهمیت حضور این نقوش در فضاهای انسانی.
🖋غزل در کنار حرفه معماری و پژوهش به مجسمه سازی نیز علاقمند بوده و حجمهای وی برآیندی است از کاوشهای فرمی الگوریتمیک و تکنیکهای پیشرفته ساخت.
بیانیه:
🖋این حجم بر مبنای صفحات هندسی فضایی تحت عنوان مینیمال سرفیس (سطوح کمینه) شکل گرفته است که با تکیه بر سطوح برآمده از ریاضیات جدید و به کمک بهینه سازی در الگوریتم های رایانه ای به دنبال فضاسازی در حد فاصل دانش نوین و فرمهای آشنای ایرانی است.
🖋برای ساخت این حجم تنها داشتن یک واحد سازنده کافی است و با تکرار و قرینه سازی کل حجم اصلی به دست می آید.
🖋گسترش پذیری فرم مادر، دنیایی از کاوش امکانات فرمی را در اختیار قرار میدهد که با هدایت ذهن طراح و نیز محدودیتهای ترکیبی فرمهای پایه به اثر نهایی منجر میشود.
🖋حجم حاضر بخشی از مجموعه احجامی است که تصویری از کنش متقابلِ “زبان انتزاعی دانش” و “مفاهیمِ جاری در جهان هستی” است… وقوع، شدن، بلوغ، تعادل، خانه گزیدن، یکی شدن، پیوند، بودن و نبودن…
اثر به نمایش درآمده در پترنیتکچر ۲: