اعضای سرای آفرینش ما: علی ذوالفقاری، نوید غفاری، هومن جلالی، حسین مقامی، آیلار اردویی، آرزو حیدری
سرای آفرینش ما بستری پویاست که هسته مرکزی آن را معماران شکل داده اند و نه تنها در زمینه معماری بلکه در زمینه دیزاین نیز فعالیت اجتماعی میکند!
رویکرد این مجموعه مطالعه، تحقیق، طراحی، ساخت و به اشتراک گذاری آزاد فایل و اطلاعات (open source data/file sharing) نتایج این روند گروهی است. این رویکرد در جهت جلوگیری از اختلالات ناشی از ارتباطات مشتری-طراح-سازنده می باشد.
“ما” سعی دارد تا جنبشی را شکل دهد تا به همگان کمک کند از محصولات طراحی شده دیگران در هر جای دنیا به صورت مستقیم استفاده کنند و با طرح های پیشنهادی یا راهکار های خلاقانه به روند پیشرفت عملکردی-زیبایی شناسی سرعت و کیفیت ببخشند و تاثیر گذار باشند. هدف این رویکرد بزرگداشت و توجه به خلق اثر است تا بزرگداشت صاحب اثر.
از این روی ما تحت عنوان madeinma.ir به مفهوم “ساخته شده توسط ما” فعالیت می کند. بدین وسیله از همگان دعوت می نماید در این جنبش در جهت بالا بردن سطح کیفی-هوشمندی محصولات با امکان نمونه سازی سریع rapid prototyping با مجموعه ما به صورت مجازی/حقیقی همراه شوند.
لوگوی این مجموعه نقشی برگرفته از دیاگرام خانه (سقف شیروانی) است که اشاره به مفهوم سرپناه دارد. این فرم بر اساس هسته مرکزی شکل دهنده این جنبش یعنی معماران و معماری شکل گرفته است.
با در نظر گرفتن نام مجموعه (ما) و جامعه هدف این تفکر، گرافیک سقف شیروانی به الگویی الگوریتمیک تعمیم پیدا کرد تا هم در دل خود نماد MA را به لاتین (ساختار بین المللی) شکل دهد و هم تفکر عمومیت و جامعیت جنبش را، که هر طرح و فرد تاثیر گذاری را، بخشی از خود می داند. این الگوی هندسی از پایه شبکه مربع مورب تشکیل شده و همچون جزئیات تقسیمات هندسه مقرنس با تقسیمات داخلی سعی بر القای مفهوم حرکت و رشد به بالا را در گروی همبستگی و وحدت دارد. هسته پویای این الگو، مجموعه سرای آفرینش ما می باشد و به میزان نامتناهی ایده/تفکر/فرد/طرح را در راستای اهداف عام المنفعه خود سهیم می داند.
تمامی این موضوعات به این دلیل است که “ما” باور داریم رشد و پیشرفت در گروی وحدت و همبستگی جمعی “طراح-کارفرما-سازنده-کاربر” می باشد.
عنوان اثر: از خود بی خود شدگی صوت
بیانیه:
این ابزار در مسیر تحقیقاتی روی آنالیز ماهیت فرمی صوت شکل گرفته؛
الگوریتمی با پیش فرض هایی نامتعارف، بر اساس شکل موج صدا بوجود آمده است.
کل این آزمایش ها سعی دارد تا وقایعی را، در زمینه های ورای ماده بررسی کند! برای مثال چه اتفاقی می افتاد اگر صوت مشخصات ظاهری داشت! چه اتفاقی می افتاد اگر زمین نمی چرخید و این چرخیدن روی تمام پدیده ها تاثیر نمی گذاشت. شاید صدایی که نمی چرخید، چنین به گوش نمی رسید! شاید اگر فقط صدا می چرخید و بقیه اجسام ثابت بودند صوت صورت دیگری داشت!
شاید چیزهایی که ما میبینیم، فقط تصّوری هستند که از محدودیت ها و پدیده های طبیعی اطراف ما نشات گرفته اند. واقعیت آنها شکل دیگری دارد!
این یک فرم مفهومی پویاست از شکل صدای موسیقی ، صحبت کردن و … در دنیایی چرخان، که در آن صدا ماهیتی فیزیکی دارد!
در این روند مقاطعی با بازه زمانی ۱.۵ ثانیه از موسیقی یا صدای اطراف توسط گیرنده ها گرفته شده و در یک روند پردازشی-تحلیلی به حرکت تبدیل شده اند…
این چیدمان متحرک-پاسخگو از تعدادی قرقره و موتور و پردازنده تشکیل شده است و از طریق تصویر سازی فیزیکی سعی دارد تا رقص فرکانس های صدا را به نمایش بکشد.
” این بار انگار : صوت، خود به خود، از خود، بی خود می شود! “
Www.madeinma.ir
اثر به نمایش درآمده در پترنیتکچر ۲: