پارس آیوکد (مخفف موسسه طراحی به کمک رایانش) یک کارگاه ساخت است که در دانشگاه معماری و هنر پارس در تهران مستقر است. این کارگاه توسط سه دانشجوی کنجکاو در پاییز سال 1396 احداث شد. هدف اصلی به کار بستن عملی دانش نظری و ساخت آن چیزی است که طراحی می کنیم.
پارس آیوکد همیشه شنوای ایده های نوین و مشتاق تجربه های جدید است. در زمینه ساخت برای ما فقط یک هدف وجود دارد: پیدا کردن روش های جدید و دست به کار شدن. در نتیجه در این سال ها ما کارگاه های متعددی برگزار کردیم و به خاطر ذات تجربی شان آن ها را، DIY نام گذاری کردیم.
در زمینه بین المللی هم فعالیت هایی صورت گرفته است که شامل:
- کسب رتبه سوم مسابقه FABFEST2018 دانشگاه وستمینستر لندن
- همکار برگزار کننده و نماینده مسابقه پیری فعال سال 2019 در ایران
بیانیه:
طبیعت مهمترین منبع الهام در همه زمینه های طراحی است. طبیعت از خطوط صاف مبری است اما از طرف دیگر سرشار از منحنی ها و انعطاف پذیری هاست.
پنل خم شده تجربه ای بزرگ در زمینه ویژگی های متریال است. چوب انعطاف پذیری بسیار محدودی دارد. اما روش های متعددی برای ایجاد رفتار منعطف در آن وجود دارد. در میان شیوه های مختلفی مانند استفاده از بخار، برچسب و… ما استفاده از پترن های کاهشی را به دلیل ویژگی های محاسباتی و تاثیر هندسه در آن را، در دستور کار قرار دادیم.
این پنل نتیجه آزمایش های بسیار بر نوع الگو و مقیاس و ابعاد آن ها بر قطعات چوبی است. به وسلیه کاهش الگو از سطح چوب، انعطاف پذیری به وجود می آید.
محصول نهایی، یک پنل متقارن شکل گرفته از خم کردن و سر هم کردن در حدود 120 قطعه چوبی است. این پنل به دلیل تخلل و منافذ متعدد نور خورشید را تلطیف می کند و به دلیل هندسه پترن های کاهشی و انحنای صفحات چوبی فضایی شاعرانه ایجاد می کند.
اثر به نمایش درآمده در پترنیتکچر ۲:
اثری از پارس آیوکد: وحید عزیزی، ابوذر موحدی، احسان قادری
همکاران: مریم انوشا، حمیدرضا میرزایی، پریسا رسولی، قاسم توکلی، امیر خداپناهی، نیما عالی نژاد، هدیه بختیاری، علی خانی و احمدرضا بامسی