معصومه مهتدی متولد سال ۱۳۶۲ است. او تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشتهی نقاشی در دانشگاه آزاد تهران و دانشگاه الزهرا تکمیل کرده است. تا سال ۱۳۹۲ نقاشی مدیای اصلی مهتدی بود سپس وی مطالعه و تحقیق در زمینهی زبانشناسی را آغاز کرد. در حالیکه زبان و کلمه بهعنوانِ عامل اصلی ارتباط تلقی میشود، مهتدی باور دارد که زبان سوءتفاهمی بزرگ است و این باور مسیر هنری او را تغییر داد. با نظر به تئوریهای زبانشناسی و به کارگیریِ مدیاهای دیگر از جمله آرتیست بوک و اینستالیشن، مهتدی بر آن است که قطعیت زبان و سایر حواس پنجگانه را به بحث و چالش بکشد. علاوهبر برپایی سه نمایشگاه انفرادی، مهتدی در بیشتر از ۲۰ نمایشگاه گروهی از جمله نمایشگاه گروهی در گالری روچستر نیویورک (1402)، نمایشگاه گروهی آرتیست بوک در مرکز هنری کتاب هنرمند در نیویورک (1400)، هفتمین دوسالانهی مجسمهسازی در موزه هنرهای معاصر تهران ( 1396)، دومین فستیوال ویستا (1396)، نمایشگاه بینالمللی اکو آرت در موزه کنشتاله بوداپست، مجارستان (1395) ،ششمین سالانهی هنر معاصر پرسبوک در فرهنگسرای نیاوران (1395)، اولین جشنوارهی هنرهای تجسمی نفس (1395) و دومین جشنواره هنرهای تجسمی دامون فر (فابر کاستل) در فرهنگسرای نیاوران (1387) شرکت داشته است. مهتدی جوایز و افتخارات بسیاری از جمله مقام نخست در یازدهمین جشنواره بینالمللی فجر و ششمین سالانه هنر معاصر پرسبوک، مقام دوم در اولین جشنواره تجسمی نفس را کسب کرده است. معصومه مهتدی اکنون در تهران کار و زندگی میکند.
آثار معصومه مهتدی:
میان سرزمین ها (از مجموعه ویراست):
مرز که مهمترین عامل تشخیص و جدایی یک کشور از کشور همسایه است، عموماً با سیمهای خاردار سوار بر سازهای Y شکل مشخص میشود. در گسترهی جغرافیای سیاسی، مرزها نسبت به جایی که ما ایستادهایم نمایان میشوند.
(در این اثر، نسبت به جایی که مخاطب میایستد و از دریچهای که به نقشه مینگرد، برخی از مرزهای نقشه حذف و برخی دیده خواهند شد)